I følge Ledernytt har to av tre ledere ansatt feil minst én gang. Er du en av dem? Da kan det lønne seg å lese videre.

Det er store kostnader forbundet med en feilansettelse. Ledernytt viser til anslag fra kr 500 000–1 500 000, og enda mer dersom den feilansatte blir værende i stillingen. Ringvirkningene av feilgrepet avhenger av rollen – ledere setter vanligvis størst fotavtrykk –  men det blir som regel dyrt uansett. Ledernytt peker på følgende kostnadsdrivere: 

Derfor er sluttvurderinger en god investering

Sluttvurderinger er et tilbud for deg som er i avsluttende fase av en rekrutteringsprosess. Tjenesten innebærer at en tredjeparts rekrutteringsrådgiver gjør en fagmessig, objektiv analyse av finalekandidatene dine. Det reduserer risikoen for en feilansettelse betraktelig. 

Etter å ha brukt Habberstad i godt over ti år, har vi faktisk til gode å gjøre en feiltilsetting. Det i seg selv dokumenterer egentlig verdien av produktet på en fantastisk bra måte

Jan Helge Nordby, Regionsjef Sør Norge, Statskog SF

luttvurderinger øker altså treffsikkerheten, og hver eneste vellykkede ansettelse skjermer deg fra kostnadsbildet i punktlisten ovenfor. Men tjenesten gir også besparelser på andre områder. Du kan for eksempel klare deg med et noe slankere HR-apparat. Alternativet er tross alt å utvikle eller rekruttere for å bygge tilsvarende kompetanse internt. Det kan ha sine fordeler, men det koster. Du mister dessuten den verdifulle objektiviteten som følger med en uavhengig tredjepart. 

Videre slipper du å ringe rundt for å gjøre referansesjekker på to–fire kandidater. Bare der går det fort et par dagsverk. 

Les mer om prosessen vår: Sluttvurderinger – en «NAF-test» for din ansettelse

Ryddig prosess sparer deg for murring og nag

Rekruttering handler ikke bare om økonomi. Relasjoner har alt å si for en velfungerende virksomhet. Sluttvurderinger kan gjøre underverker for omdømmet ditt som leder, både internt og eksternt. 

Habilitet overfor interne og eksterne kandidater

En ansettelsesprosess byr ofte på en miks av interne og eksterne kandidater. Om den interne ikke får jobben, skal vedkommende oppleve prosessen som ryddig og rettferdig. Det gjelder så klart for eksterne også – det er lett å mistenke favorisering når den interne kandidaten kaprer stillingen. Med en sluttvurdering kan du i begge scenarioer vise til objektive utvelgelseskriterier. 

Vi har dessuten som mål at alle kandidater skal lære noe, og i etterkant bli gode ambassadører for organisasjonen din. 

Gjør lederansvaret til en lettere bør å bære 

Du kan ikke måle trygghet i kroner og øre, men det er liten tvil om at verdien er betydelig. Som leder sitter du gjerne med et stort ansvar, og en second opinion kan være gull verdt. Det er ikke sikkert rådet materialiserer seg i en målbar gevinst, men du øker egen trygghet. 

Da føles det godt å vite at du kan stå inne for prosessen du har regissert, spesielt når du vet at du selv vil vurderes mot måloppnåelsen. 

Hvem passer tjenesten for? 

Tjenesten er rettet mot styret, ledergruppen eller andre beslutningstakere i en hvilken som helst virksomhet. Vi tar utgangspunkt i en stillingsutlysning og jobber helt bransjeuavhengig. 

Den fagbegrunnede utvelgelsen gjør dere tidligere i prosessen, mens vi kommer inn mot slutten for å vurdere personlig egnethet og for å hjelpe til med alt det praktiske på oppløpet.

Sånn sett er nok sluttvurderinger blant de mer kostnadseffektive rekrutteringstjenestene på markedet. Det tar bare noen dager, men gagner deg i årevis.  

Ønsker du å se resultatet av en sluttvurdering? Fyll ut skjemaet og vi sender deg en eksempelrapport – helt uforpliktende.